Lejerinfo

Lejerinfo for lejere i Anton Kildebergs Huse

Nedenstående info er til dig, der har valgt en bolig i Anton Kildebergs Huse. 

Først og fremmest hjertelig velkommen. Vi håber du kommer godt på plads og bliver glad for dit nye hjem, dine nye naboer og nye omgivelser.

Herunder finder du en række praktiske oplysninger samt den gældende husorden for Anton Kildebergs Huse.

Er du i tvivl om noget, i forbindelse med din indflytning eller nedenstående praktiske oplysninger eller husorden, er du meget velkommen til at kontakte os. 


Praktiske Oplysninger

Huslejebetaling

Huslejen skal betales senest den 1. hverdag i måneden på det kontonummer, der er opgivet i lejekontrakten. Husk at navngive overførslen med dit lejlighedsnummer og navn.

Huslejen reguleres 1 gang årligt ift. prisindekset. Du modtager besked om ændringen hvert år i november måned, og ændringen træder i kraft 1. januar.

Forbrugsudgifter

Du betaler månedligt et aconto beløb for vand og varme. Beløbet er estimeret ud fra boligens størrelse og antallet af beboere. Hvert år opgøres forbrugsregnskabet, og du vil enten få penge tilbage eller modtage en regning på restbeløbet. Der er opsat individuelle målere i alle lejemål, hvormed vi sikrer, at Er differencen stor vil vi samtidig foreslå dig, at regulere dine månedlige aconto betalinger.

Du afregner dit elforbrug direkte med leverandøren. Husk at tilmelde dig ved indflytning og framelde igen ved udflytning.

Internet/tv

Energi Fyn har installeret fibernet i alle boliger, hvilket giver dig adgang til lynhurtige digitale tjenester og oplevelser. Ønsker du at gøre brug af fibernetinstallationen kan du købe adgang til Waoo Fiber internetløsninger og/eller Waoo Viasat TV-pakker. Se mere på www.energifyn.dk eller ring på 7013 1900.

Renovation

Du kan finde Odense Renovations vejledning om affaldssortering samt tømningskalender på https://www.odenserenovation.dk

Parkering

Har du bil er det muligt at leje en af de 10 parkeringspladser tilknyttet Anton Kildebergs Huse. 

En p-plads koster kr. 300 pr. måned. Kontakt din ejendomsadministrator, hvis du er interesseret i en p-plads.

Fællesområder

De to bygninger har hver en tagterrasse med bord/bænkesæt og udekøkken med grill. Vi håber de vil danne rammer om et godt udeliv og hyggeligt socialt samvær. Grundet brandfare må der kun tændes op i den grill, der er stillet til rådighed af udlejer. Lejer sørger selv for kul og er selvfølgelig forpligtet til, at ryde op/gøre rent efter sig.

Tagterrasserne er forbeholdt beboerne. Det er tilladt at invitere mindre grupper af  familiemedlemmer/venner til spisning/samvær på terrasserne, men det er ikke tilladt at afholde fest eller på anden vis larme unødigt. 

Opvarmning og udluftning

Hold din bolig opvarmet om vinteren, luft ud på daglig basis året rundt og undgå at placere møbler op ad ydervæggene. Sådan undgår du fugt i boligen og bevarer et sundt indeklima.

Rengøring/vedligeholdelse af boligen og dens materialer

Du skal som lejer selv sørge for at vedligeholde din bolig. Pas godt på den, også af hensyn til dit depositum.

Dog skal du kontakte os, hvis der opstår problemer med el, vvs, hårde hvidevarer eller boligens faste inventar/elementer.

Rengøring

Badeværelse

Undgå tilstopning/lugtgener fra afløb i bruser via jævnlig tømning og rengøring af filter.

Fliser og armaturer rengøres med universalrengøring. Er der behov for en grundigere fjernelse af kalk o.lign. kan der anvendes et skrappere middel. Vær dog opmærksom på, at fliser og fuger skal være våde inden brug, og skylles godt efter med rent vand. 

Badeværelsesmøbler aftørres med opvredet klud, evt. med universalrengøring eller opvaskemiddel.

Parketgulve

Undgå fodtøj inden døre, sæt filtpuder under stole- og bordben og læg løse måtter/tæpper de mest befærdede steder. Så undgår du skader i gulvets overflade
Støvsugningen giver næsten sig selv. Brug et bundstykke med en blød børste, så du ikke ridser gulvet. Brug laksæbe ved vask og vrid kluden/moppen godt op, da parketgulve ikke tåler for meget vand. Vask i årernes retning, så undgår du striber. 

Køkken

Bordplader, køkkenskabe og -låger: Brug en opvredet klud til aftørring. Til daglig rengøring er opvaskemiddel tilstrækkeligt og mere skånsomt mod dine hænder og miljøet. Til grovere rengøring kan du anvende et universalrengøringsmiddel. 

Det kan være nødvendigt med skrappere, fedtopløsende produkter til rengøring af ovn og emhættefilter.

Vaskemaskine/tørretumbler

For hver 10. vask bør du rense maskinen igennem for sæberester, kalk mv. Det gøres ved en ‘tom’ vask ved højeste temperatur, hvor du i stedet for vaskemiddel tilføjer citronsyre i pulverform. Du kan også købe andre specialprodukter til maskinens, men de er oftest en hel del dyrere uden at være mere effektiv. Foruden at øge maskinens levetid og effektivitet, fjerner rensningen dårlig lugt, der ellers sætter sig i tøjet.